abigail sykes, journalist

startsida
meriter
arbetsprover
referenser
kontakt

Jag heter Abigail Sykes och är frilansande journalist, pedagog och översättare med fokus på omställningen till ett hållbart samhälle, i nätverket Omställningsbyrån. Bland mina kunder finns tidningarna Land, Ordfront Magasin, Forskning.se, Extrakt, Grus & guld och Landets Fria. Genom Omställningsbyrån har jag även ordnat studiecirkeln Oro, hopp och förändring i coronatider online tillsammans med Studiefrämjandet samt varit teknikvärd för onlineworkshops i Aktivt hopp och webbinarier för Gotlands kulturrum.

Hösten 2020 översatte jag webbplatsen Klimatprata.se till engelska och höll webbkursen Skrivande om en annan värld för Studieförbundet Vuxenskolan. I maj 2019 publicerades boken Omställningshandboken - Guide till att skapa blomstrande lokala gemenskaper som jag översatt från engelskan på uppdrag av Omställningsnätverket. I oktober 2018 publicerades boken Omställningsrörelsen - Globala utmaningar, lokala lösningar, där jag är redaktör. Boken innehåller texter av mig och andra som varit publicerade i Landets Fria Tidning.

2018 undervisade jag i hållbarhet, journalistik och sociala medier på Holma folkhögskola i Höör/Lund. 2012-2014 arbetade jag deltid som lärare i medborgarjournalistik på Glokala folkhögskolan i Malmö (se wikin här) och jag anlitas regelbundet för kurser, workshops, föreläsningar och intervjuer om medborgarjournalistik, journalistik, skrivande och media, samt omställning och aktivt hopp.

Jag har läst Programmet för medieproduktion och journalistik på Högskolan i Kalmar och sommaren 2005 tog jag min kandidatexamen i journalistik. Förutom min utbildning i journalistik har jag bland annat läst kurser i kulturjournalistik, medie- och kommunikationsvetenskap till c-nivå, vilket motsvarar en informatörsutbildning, samt två år på estetisk linje på folkhögskola med bland annat fotografi.

Jag är godkänd för f-skatt, har B-körkort och är en kompetent fotograf.

Ett foto på Abigail Sykes

Jag är 40 år gammal, bor i Skåne och föddes i Nya Zeeland. Jag har engelska som modersmål men har bott i Sverige sedan 1989 och talar och skriver lika bra på svenska.

Webbplatsen senast uppdaterad 2021-02-21.